Recept på goda frökex
2014-03-06 | 17:35:00
När min lillasyster inte bakar goda kakor och bakelser, är det nyttiga knäckebröd som gäller.
Det händer inte ofta att det bakas nyttigheter i vårt hem, men ibland så! Denna gången var det frökex, liknande knäckebröd, och de blev riktigt goda. Passar som mellanmål med lite räkost, mildost eller liknande, på. Här är receptet:
Ingredienser
2 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 dl majsmjöl
ca 1 tsk flingsalt
Såhär gör du
1. Blanda alla ingredienserna utom majsmjölet och flingsaltet i en bunke. Låt stå i ca en timme.
2. Tillsätt majsmjölet och blanda ordentligt. Tryck ut den kletiga smeten så tunt som möjligt på två plåtar med bakplåtspapper. Fukta gärna fingertopparna lite så att det inte fastnar lika mycket deg. Strö över flingsalt.
3. Grädda i ugnen på 200° i 17-20 minuter tills kexen börjar få lite färg.
4. Skär kexen i fyrkanter, ca 7 cm x 7 cm, när de fortfarande är lite mjuka.
5. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda klart i 5-10 minuter tills kexen är helt torra och gyllenbruna. Låt svalna på galler.
JENNYH - Mammablogg
Ser gott ut =)
Svar:
Moa Håkansdotter
VERONICA - modeblogg
Underbart recept! Ser otroligt goda ut! :) Bra tips, ska jag nog ta efter. Kramkram på dig tjejen!
Svar:
Moa Håkansdotter
esther
Ser gott ut!
Svar:
Moa Håkansdotter
Kajsa
Tycker såna kex är så goda! :D
Svar:
Moa Håkansdotter
Felicia Andreasson
sv: Tack så mycket! :D
Gott de ser ut! :D
Svar:
Moa Håkansdotter
Beatrice Jakobsson - Fotograf
Sv: faktiskt :)
Mums vad gott!
Svar:
Moa Håkansdotter