Öppen rygg & sociala medier

2014-03-14 | 20:48:28

Idag har jag sett ut såhär. Svarta jeans och en tröja med öppen rygg. Snyggt!
I övrigt så har dagen varit som vanligt i skolan. Däremot hade vi en intressan och intensiv diskussion om sociala medier på engelskan. Det är ett ämne som jag tycker är rätt intressant, men samtidigt skrämmande. Att jag tycker det är skrämmande är för de negativa sidor som finns av det. Att folk blir beroende, isolerade och att man egentligen aldrig är anonym. Den arbetsgivaren som du har skickat ditt CV till, googlar ditt namn och får upp din blogg, din instagram och din twitter. Då gäller det att du inte har skrivit vad som helst. Det kan påverka ifall du får jobbet eller inte. 
 
Är det inte också tråkigt när folk blir isolerade i sina telefoner? Vi såg ett klipp idag på engelskan när ett par ungdomar sitter och fikar på ett café och ALLA sitter med sina mobiler förutom en som pratar. Tror ni att de som sitter med sina telefoner hör vad hon säger? Antagligen inte, då de är inne i sin egna bubbla. Så himla tråkigt! Det måste finnas en gräns på hur mycket tid man får lägga på sociala medier.

Jag sitter själv väldigt mycket vid twitter och instagram. Kollar det flera gånger om dagen. Och visst tappar man sin socialitet. När jag såg filmen idag började jag verkligen tänka till. Det var bland annat en tjej som var på picnik med sin kompis och tog då en selfie istället för att skåla med alkoholen de hade hällt upp. Jag älskar att ta bilder i ögonblick just för att bevara minnen, men när jag såg klippet idag fick man tanken "okej, det där var ju faktiskt inte så bra gjort och hur kul är det för den andra tjejen som ville skåla?". Att uppleva ögonblick och minnen är underbart. Men jag kan nämna många gånger då man suttit och sett allting genom kameralinsen istället för att se det med egna ögon och njuta av t.ex konserten man är på. 
 
Man kan diskutera de sociala medierna hur länge som helst. Självklart finns det många fördelar också! Det är på grund av dem jag använder mig utav det. Vad tycker ni om sociala medier? Har ni några åsikter ni vill dela med er av?

Skriv en kommentar & gör mig glad!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (bara jag som ser den)


Din hemsida/bloggadress:


Din kommentar: